Ebury kondigt met trots aan dat het nu de Official Fintech Partner van PSV is! ⚽

Ebury® Blog

Blijf op de hoogte van wat er speelt op de valutamarkt en andere updates.

Aanmelden updates

8

apr

Valuta-updates

Commodity valuta’s gaan erop vooruit

D

e Amerikaanse dollar reageerde verrassend ingetogen op het uitstekende banenrapport van maart. De echte actie vond plaats in commodity valuta's, zoals de Noorse kroon, de Australische dollar en de meeste grote Latijns-Amerikaanse valuta's, die blijven profiteren van stijgende grondstofprijzen. ( Leestijd: 3 min. )

Auteur
Enrique Diaz-Alvarez

Vorige week was gevuld met belangrijke aankondigingen van centrale banken, en een of twee grote verrassingen daarbovenop. Misschien wel de belangrijkste aankondiging was die van de Bank of Japan. De BoJ verhoogde haar beleidsrente dinsdag voor het eerst in zeventien jaar, een historische zet die een einde maakte aan acht jaar van negatieve rentes.

Enrique Diaz-Alvarez 25 maart 2024 Leestijd: 3 min.

De CPI-inflatie verraste opnieuw in de VS. Hoewel de cijfers niet hoog genoeg waren om de Federal Reserve in paniek te brengen, lijkt het erop dat de neerwaartse trend in de VS wat betreft inflatie voorlopig tot stilstand is gekomen, met een jaarlijkse inflatie die nu rond het niveau van 4% blijft hangen.

Enrique Diaz-Alvarez 18 maart 2024 Leestijd: 3 min.

De belangrijkste centrale banken ter wereld komen steeds dichter bij het verlagen van de rentevoeten, terwijl de strijd tegen de inflatie gestaag vooruit gaat. De ECB hintte op een verlaging in juni en sloot een stap in april niet volledig uit.

Enrique Diaz-Alvarez 11 maart 2024 Leestijd: 3 min.

We hebben net een ongewoon rustige twee weken op de markten achter de rug. Er waren weinig koppen, macro-economisch nieuws of beleidsaankondigingen die de marktpercepties over economie of monetair beleid zouden veranderen en de stilte op de valutamarkten weerspiegelde dat.

Enrique Diaz-Alvarez 4 maart 2024 Leestijd: 5 min.

Vorige week waren er ongebruikelijk weinig economische rapporten of nieuws over monetair beleid. De belangrijkste valuta’s werden lusteloos verhandeld binnen zeer kleine marges. Het Britse pond en de euro handelden dicht bij elkaar, waarbij ze een kleine winst boekten tegenover de Amerikaanse dollar, maar er was geen duidelijke trend zichtbaar in de uiteindelijke ranglijsten.

Enrique Diaz-Alvarez 26 februari 2024 Leestijd: 3 min.

Het inflatierapport in januari uit de VS bevatte alles wat de Federal Reserve niet wilde zien: Onverwachte stijgingen in zowel de algemene als de kernindices, en een duidelijk gevoel dat de trend van disinflatie die we gedurende het grootste deel van 2023 zagen, tegen een muur is gebotst, met prijsstijgingen die weer comfortabel boven de 4% uitkomen.

Enrique Diaz-Alvarez 19 februari 2024 Leestijd: 3 min.

De markten blijven het succes in de strijd tegen inflatie vieren door wereldwijd de aandelenmarkten naar nieuwe recordhoogtes te duwen. Vorige week sloten ook grondstoffen en valuta’s uit opkomende markten zich aan bij de stijging, terwijl traditionele veilige havens zoals de Japanse yen, de Zwitserse frank en (dit keer) de dollar achterbleven.

Enrique Diaz-Alvarez 12 februari 2024 Leestijd: 3 min.

Het dominante thema op de valutamarkten in 2024 is de economische kracht van de VS, die de markten dwingt de timing van de renteverlagingen van de Federal Reserve terug te schroeven en de dollar helpt om het grootste deel van de verliezen die het eind 2023 heeft geleden, ongedaan te maken. Vorige week was geen uitzondering op de trend.

Enrique Diaz-Alvarez 5 februari 2024 Leestijd: 5 min.

Vorige week hield de Europese Centrale Bank (ECB) haar opties open. Dit zal testen of onze visie standhoudt dat de centrale banken in de VS en het VK meer tijd nodig hebben voordat ze aan een reis van renteverlaging beginnen. Ondanks de ECB-vergadering en een reeks economische activiteitsgegevens was de volatiliteit op de valutamarkt vorige week relatief rustig, met G10-valuta’s die slechts tot 0,6% tegen de Amerikaanse dollar veranderden.

Enrique Diaz-Alvarez 29 januari 2024 Leestijd: 3 min.

1 2 3 10