Altijd binnen 20 min. op de hoogte van het laatste financiële nieuws - luister hier naar FX Talk.

Ebury® Blog

Blijf op de hoogte van wat er speelt op de valutamarkt en andere updates.

Aanmelden updates

6

May

Uncategorised

Ebury & NLInvesteert: Groeien door 300.000 Euro handelsfinanciering

M

eer werkkapitaal om meer inkopen te financieren en sneller te groeien - dit bleek de juiste uitkomst voor een Nederlandse importeur van meubels uit Indonesië. Ebury en NLInvesteert stelden een handelsfinanciering beschikbaar van €300.000 om deze groei te financieren.  ( Leestijd: 5 min. )

Auteur
Sophie Scheltema

Vermogensbeheerders herbalanceerden vorige week de portefeuilles, zoals dat vaak gebeurt aan het einde van de maand. Dit leidde tot veel arbitraire volatiliteit op de valutamarkten. De Canadese dollar stond bovenaan de weekranglijst van de G10-valuta. Latijns-Amerikaanse valuta stonden zowel bovenaan als onderaan die lijst.

Enrique Diaz-Alvarez 4 May 2021 Leestijd: 5 min.

What has been behind this week’s rally in the dollar?

De Amerikaanse dollar bleef afgelopen week in prijs dalen, waardoor de valuta licht daalde ten opzichte van alle G10-valuta, met uitzondering van de Australische dollar. Toch waren de verschuivingen subtiel en vonden ze grotendeels op opkomende markten plaats.

Enrique Diaz-Alvarez 26 April 2021 Leestijd: 5 min.

De rendementen van Amerikaanse staatsobligaties daalden vorige week – wat vrij merkwaardig was. In combinatie met de zeer sterke economische cijfers zorgde dit ervoor dat risicoactiva als aandelen, commodities en bedrijfsobligaties het goed deden.

Enrique Diaz-Alvarez 19 April 2021 Leestijd: 5 min.

World currencies in holding pattern ahead of US Thanksgiving holiday

De verkoop van Amerikaanse staatsobligaties is wat afgezwakt en de rendementen van Amerikaans schatkistpapier lijken op dit moment binnen een vaste bandbreedte te blijven. Het rendement van obligaties met een looptijd van tien jaar schommelt bijvoorbeeld tussen de 1,60% en 1,75%.

Enrique Diaz-Alvarez 12 April 2021 Leestijd: 5 min.

Door de feestdagen was de handelsweek wat korter. Risicoactiva bleven rallyen, met Amerikaanse aandelen aan kop. Ze lijken de duidelijke opwaartse trend bij de rendementen van global bonds (obligaties die wereldwijd worden aangeboden) te negeren.

Enrique Diaz-Alvarez 6 April 2021 Leestijd: 5 min.

De daling van de eurokoers – waar we in maart al op rekenden – was vorige week weer duidelijk zichtbaar. In de meeste grote Europese landen stijgen de aantallen COVID-19-gevallen en worden de lockdowns verlengd of opnieuw ingevoerd. Hierdoor worden beleggers steeds pessimistischer over de korte-termijn-vooruitzichten voor Europa.

Enrique Diaz-Alvarez 29 March 2021 Leestijd: 5 min.

currencies

De Federal Reserve herhaalde vorige week dat men voor een openlijk inflatoir beleid kiest: voorzitter Powell bevestigde dat de rentes op nul blijven, zelfs bij een 'overshoot' van de inflatie. De sell-off van staatsobligaties ging door en de inflatieverwachtingen van de markt stegen naar de hoogste waarde in acht jaar.

Enrique Diaz-Alvarez 22 March 2021 Leestijd: 5 min.

Beleggers beginnen steeds meer aandacht te krijgen voor de toenemende volatiliteit op de rentemarkten, terwijl de valutamarkten vooral bepaald worden door de risicobereidheid en de commodityprijzen. Het is opvallend dat de historische correlatie tussen hogere rendementen op Amerikaanse staatsobligaties en een sterkere dollar vooralsnog niet te zien is.

Enrique Diaz-Alvarez 15 March 2021 Leestijd: 5 min.

coronavirus fears abate

Toen het economische nieuws er vorige week op bleef wijzen dat de economie zich snel herstelt en het gigantische pakket stimuleringsmaatregelen van de regering-Biden door het Amerikaanse Congres kwam, ging de heftige sell-off op de markt voor Amerikaanse staatsobligaties steeds sneller.

Enrique Diaz-Alvarez 8 March 2021 Leestijd: 5 min.