Ebury kondigt met trots aan dat het nu de Official Fintech Partner van PSV is! ⚽

Ebury® Blog

Blijf op de hoogte van wat er speelt op de valutamarkt en andere updates.

Aanmelden updates

22

jul

Valuta-updates

Spanningen in de markt en Japanse interventie zorgen voor zeldzame opmars veilige-havenvaluta’s

E

en golf van risicoaversie op de aandelenmarkten, na de forse rally's van de afgelopen weken, zorgde voor een opleving van de twee veilige-havenvaluta's: de Zwitserse frank en de yen. De yen kreeg extra steun door nieuwe directe interventies en de daaropvolgende afwikkeling van carry trades, wat vooral grondstoffen- en emerging market-valuta's onder druk zette. ( Leestijd: 3 min. )

Auteur
Enrique Diaz-Alvarez

Het onverwacht lage inflatiecijfer in het Amerikaanse CPI-rapport van juni moet de Federal Reserve hebben opgelucht. Dit opent de weg voor een eerste renteverlaging, mogelijk al in september. Als gevolg hiervan zagen we een brede rally in risicovolle activa, wat zowel Europese als opkomende marktvaluta’s een impuls gaf.

Enrique Diaz-Alvarez 15 juli 2024 Leestijd: 3 min.

Politieke angsten namen vorige week af doordat markten minder angst hadden (NL) voor de Franse peilingen, wat risicovolle activa en de euro deed stijgen en de dollar dalen. De enorme verrassende overwinning van links in de Franse parlementsverkiezingen heeft echter weinig impact gehad op de markten in de vroege Aziatische handel.

Enrique Diaz-Alvarez 9 juli 2024 Leestijd: 3 min.

De Franse parlementsverkiezingen van afgelopen zondag bevestigden de verwachtingen: Le Pen’s partij kwam als sterkste uit de bus, gevolgd door Melenchons linkse front en Macron’s centrumpartij op een onverwachte derde plaats.

Enrique Diaz-Alvarez 1 juli 2024 Leestijd: 3 min.

Ebury gaat een samenwerking aan met de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). Dankzij deze samenwerking is Ebury in staat om elk type reisorganisatie te ondersteunen bij het beheren van het internationale betalingsverkeer.

Tom Zwanikken 27 juni 2024 Leestijd: 5 min.

Enkele weken geleden zorgden verkiezingen en politieke ontwikkelingen voor onrust op valutamarkten. Verkiezingen in Mexico, Zuid-Afrika en India veroorzaakten volatiliteit op binnenlandse en valutamarkten. Deze onrust verspreidde zich naar de Eurozone na verkiezingen voor het Europees Parlement, waarbij extreemrechtse partijen sterker werden.

Enrique Diaz-Alvarez 24 juni 2024 Leestijd: 3 min.

We kregen een paar weken geleden een hint over het vernieuwde belang van de politieke kalenders nadat de verkiezingsresultaten in Mexico, Zuid-Afrika en India de markten en valuta’s van die landen op zijn kop zetten. Vorige week verplaatste de onrust zich naar Europa. Grote onzekerheid over de uitkomst van de vervroegde Franse parlementsverkiezingen zorgde voor opschudding in Europese activa en valuta’s.

Enrique Diaz-Alvarez 17 juni 2024 Leestijd: 3 min.

De renteverlaging door de ECB vorige week werd overschaduwd door kies- en economisch nieuws. De Amerikaanse dollar steeg scherp tegen bijna elke grote valuta wereldwijd nadat sterke loongegevens de Amerikaanse rentetarieven omhoog stuurden en handelaren elke kans op een Fed-verlaging vóór de herfst uitsloten.

Enrique Diaz-Alvarez 10 juni 2024

We hebben net een van de rustigste weken van het jaar in de G10-handel achter de rug. Er was weinig data en nauwelijks beleidsbeslissingen, en de G10-valuta’s bleven binnen nauwe marges bewegen. Toch zorgde een nieuwe inflatieverrassing in de eurozone ervoor dat de euro zijn wekelijkse verliezen ten opzichte van de dollar goed maakte.

Enrique Diaz-Alvarez 3 juni 2024 Leestijd: 5 min.

Vorige week was het rustig op het gebied van nieuws en beleidsontwikkelingen, en zowel de valutamarkten als de obligatiemarkten en risicovolle activa in het algemeen bewogen binnen vrij nauwe marges. De handelsthema’s van de afgelopen maanden blijven de boventoon voeren.

Enrique Diaz-Alvarez 28 mei 2024 Leestijd: 3 min.

1 2 3 10