🎙️ Altijd binnen 20 min. op de hoogte van het laatste financiële nieuws - luister hier naar FX Talk.

Ebury® Blog

Blijf op de hoogte van wat er speelt op de valutamarkt en andere updates.

Aanmelden updates

24

mei

Product Updates

Ebury breidt valutamogelijkheden uit met 11e vreemde valuta rekening (SGD)

W

ij zijn zeer verheugd de lancering van onze 11e lokale valuta rekening (Singaporese dollar, SGD) in Singapore aan te kondigen. Met deze uitbreiding zijn we beter gepositioneerd om het meest uitgebreide pakket aan vreemde valuta rekeningen in de sector aan te bieden. ( 2 min. leestijd )

Auteur
Tom Zwanikken

De Amerikaanse dollar herstelde zich vorige week in het algemeen verder. De greenback wist de week ten opzichte van de meeste van zijn grote tegenhangers iets hoger af te sluiten. De opwaartse beweging van de dollar in de week daarvoor hebben wij verklaard door overstrekte posities van beleggers en winstneming.

Enrique Diaz-Alvarez 22 mei 2023 Leestijd: 5 min.

De Amerikaanse dollar maakte vorige week een scherpe beweging omhoog. Dat was een beetje verrassend, want de Amerikaanse inflatie- en looncijfers wezen beide op een geleidelijke neerwaartse trend van de inflatiedruk, wat geruststellend is voor de Federal Reserve.

Enrique Diaz-Alvarez 15 mei 2023 Leestijd: 5 min.

Federal reserve

Zowel de Federal Reserve als de ECB hielden zich precies aan hun draaiboeken: ze verhoogden elk de rente met 25 basispunten. De Federal Reserve liet weten dat men bij de junibijeenkomst de renteverhogingen wil onderbreken, mits de inflatie daalt.

Enrique Diaz-Alvarez 9 mei 2023 Leestijd: 5 min.

Bij gebrek aan nieuwe cijfers maakten de grote valuta vorige week (zoals verwacht) gedempte bewegingen en bleven alle binnen de recente handelsbandbreedtes. Er waren wel opvallende uitzonderingen.

Enrique Diaz-Alvarez 2 mei 2023 Leestijd: 5 min.

Aangezien er geen belangrijk macro-economisch nieuws was en ook geen beslissingen van centrale banken, schommelden de koersen van de euro, de dollar en het pond alle binnen smalle bandbreedtes ten opzichte van elkaar. De koersen van risico-activa daalden licht ten opzichte van het jaarrecord dat in de week daarvoor was bereikt.

Enrique Diaz-Alvarez 24 april 2023 Leestijd: 5 min.

De headline-inflatie in de VS bleek iets beter te zijn dan verwacht. De markten reageerden hierop met een verdere koersdaling van de dollar ten opzichte van alle belangrijke valuta behalve de Japanse yen. Opvallend genoeg presteerde de dollar relatief slecht, terwijl er zelfs een ‘uptick’ van de Amerikaanse rendementen was.

Enrique Diaz-Alvarez 17 april 2023 Leestijd: 5 min.

De bezorgdheid over de banken neemt af en risico-activa wisten vorige week een indrukwekkende rally neer te zetten. De keuze van de Federal Reserve om de rente minder dan verwacht te verhogen, is goed voor de aandelen- en obligatiekoersen.

Enrique Diaz-Alvarez 3 april 2023 Leestijd: 5 min.

Het internet maakt een groot deel uit van ons leven en we vertrouwen er om meerdere redenen in ons dagelijks leven op. Het is echter belangrijk om op de hoogte te zijn van goede praktijken bij het surfen op internet om uw informatie te beschermen en veiligheid te garanderen.

Sophie Scheltema 28 maart 2023 Leestijd: 5 min.

Van normale marktcorrelaties was vorige week geen sprake. Door de gedwongen fusie van Credit Suisse met UBS nam de ongerustheid over de Europese banken tijdelijk af, maar de rendementen op staatsobligaties daalden scherp door de ‘dovish’ renteverhoging van de Fed en de angst voor een beperking van het bankkrediet in de VS.

Enrique Diaz-Alvarez 27 maart 2023 Leestijd: 5 min.

1 2 3 10