Ebury kondigt met trots aan dat het nu de Official Fintech Partner van PSV is! ⚽

Ebury neemt Bexs Banco over en breidt internationale betalingsaanbod in Brazilië uit

 • Terug naar alle blogs
 • Ebury in het nieuws
  Ebury Updates
  Persberichten
  Product Updates
  Speciale rapporten
  Trade Finance
  Valuta-updates
  Video's
 • Latest

11 mei 2022

Auteur
Sophie Scheltema

Marketing Executive Benelux

 • Met deze stap biedt de in Londen gevestigde fintech-onderneming nu ook oplossingen voor internationale e-commercetransacties in Brazilië aan

 • Het aanbod van Ebury strekt zich uit van het openen van internationale rekeningen tot het beperken van valutarisico – gericht op het vergemakkelijken van de buitenlandse handel voor het Braziliaanse MKB

Amsterdam – Ebury, een van ’s werelds grootste fintech-bedrijven gespecialiseerd in internationale transacties voor kleine en middelgrote ondernemingen met activiteiten in twintig landen, tekent vandaag een overeenkomst om het proces te starten om 100 procent van de Braziliaanse fintech Bexs te verwerven. Hieronder vallen de bedrijven Bexs Banco (deviezen) en Bexs Pay (betalingen). De overname, die onderhevig is aan goedkeuring door de regelgevende instanties, heeft als doel het aanbod van internationale geldtransferoplossingen voor het MKB te verbreden. Daarnaast is het verlenen van digitale diensten aan bedrijven die hun producten online verkopen in Brazilië, met name marktplaatsen, applicaties en softwarebedrijven, van belang.

Meer dan 30 miljoen transacties

De technologie van Bexs maakt ook grootschalige betalingen vanuit het buitenland naar Brazilië mogelijk. Een andere synergie tussen de Braziliaanse deviezenbank en Ebury is het openen van rekeningen in andere landen. Hierdoor kunnen zelfs kleine bedrijven rechtstreeks transacties uitvoeren in de lokale valuta van elke markt, zonder dat het geld noodzakelijkerwijs het land binnen hoeft te komen. Met het hoofdkantoor in São Paulo heeft de instelling al internationale betalingen (in&out) verwerkt voor meer dan 50 miljoen Brazilianen. In 2021 verwerkte het meer dan 30 miljoen transacties waarbij deviezen werden geïntegreerd met de lokale oplossing Pix (onmiddellijke betaling). In hetzelfde jaar overschreden de totale valutatransacties de grens van R $20 miljard (3,69 miljard euro).

“Bexs is meer ’tech’ dan ‘fin’, en is in staat om wereldwijd schaalbare oplossingen te combineren met diepgaande expertise op het gebied van valutaregulering. De overname geeft Ebury toegang tot een portfolio van potentiële klanten in andere markten”, zegt Sérgio Rial, voorzitter van de Raad van Bestuur van Ebury. “Bovendien kunnen de unieke technologie en het bedrijfsmodel voor bulk betalingen worden gekopieerd in andere regio’s. De synergiemogelijkheden zijn bijna onbeperkt.”

Talloze mogelijkheden

Opgericht in 1989 als Didier Corretora de Câmbio, kreeg de instelling in 2010 toestemming van de Braziliaanse Centrale Bank om als deviezenbank te opereren, en begon ze zaken te doen onder de naam Bexs. In 2012 lanceerde de fintech haar grensoverschrijdende e-commercetechnologie, waardoor het in de markt- en SaaS-segmenten kan opereren. Bijna vier jaar geleden kreeg de instelling een nieuw momentum toen het een API-platform werd, waardoor directe integratie van haar systemen met grote spelers in de digitale wereld, zowel in Brazilië als in het buitenland, mogelijk werd.

Zo kan een klein e-commercebedrijf gevestigd in China bijvoorbeeld via een marktplaats in Brazilië verkopen en betalingen rechtstreeks in dollars of een andere vreemde valuta ontvangen. Als alternatief kan een sociaal netwerk het platform gebruiken om te zorgen voor een gestage stroom van compensatie naar influencers, een transactietype dat wordt gekenmerkt door een groot aantal microbetalingen met valutaconversie. Bovendien kunnen makelaars het platform gebruiken om hun klanten de mogelijkheid te bieden om in het buitenland te beleggen.

Enkele topbedrijven in de markt-, betalings- en sociale netwerksectoren, evenals beursvennootschappen en agritechbedrijven, maken al gebruik van de diensten van Bexs in Brazilië.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst die met Ebury is ondertekend, zal de CEO van Bexs, Luiz Henrique Didier Jr., de activiteiten in Brazilië blijven leiden. Na goedkeuring door de autoriteiten zal de instelling worden geïntegreerd in de structuur van Ebury. Er zijn tal van synergieën te onderzoeken tussen de bedrijven van de Groep, te beginnen met internationale digitale handel.

“We zijn aanwezig in twintig landen, en Brazilië kon niet ontbreken. Bovendien dient het als onze toegangspoort tot Latijns-Amerika”, zegt Fernando Pierri, Chief Commercial Officer van Ebury. “Brazilië blijft erg gesloten voor buitenlandse handel, maar dit is snel aan het veranderen omdat het de internationalisering wil versnellen. Het land heeft vrijhandelsovereenkomsten ondertekend, waaronder één met de Europese Unie, en heeft ook gewerkt aan het verbeteren van zijn deviezenregelgeving. Dit alles zal de vraag naar buitenlandse valuta en rekeningen in het buitenland stimuleren.”

 

DEEL