Ebury kondigt met trots aan dat het nu de Official Fintech Partner van PSV is! ⚽

Ebury’s uitbreiding naar Latijns-Amerika biedt uitkomst voor Nederlandse MKB’ers die handel drijven in Brazilië

( Leestijd: 5 min.  )

 • Terug naar alle blogs
 • Ebury in het nieuws
  Ebury Updates
  Persberichten
  Product Updates
  Speciale rapporten
  Trade Finance
  Valuta-updates
  Video's
 • Latest

27 januari 2022

Auteur
Sophie Scheltema

Marketing Executive Benelux

Nederlandse e-commerce- en marktplaatsbedrijven hoeven zich niet langer in Brazilië te vestigen voor handel en internationale betalingen

A
msterdam, 26 januari 2022 – De nieuwe vestiging van Ebury, de wereldwijde fintech gespecialiseerd in internationale betalingen en financiering, in São Paulo (Brazilië) biedt uitkomst voor veel Nederlandse MKB’ers die in dit land handel drijven. De uitbereiding naar het Latijns-Amerikaanse land zorgt ervoor dat Nederlandse MKB’ers toegang krijgen tot een gespecialiseerde valutapartner die zowel in Nederland als in Brazilië is gevestigd. Hierdoor worden onderhandelingen en valutatransacties in een zeer complexe markt vereenvoudigd. Ook de e-commerce- en marktplaatsbedrijven profiteren hiervan. Zij kunnnen gebruik maken van de oplossingen van Ebury, zonder zichzelf te hoeven vestigen in Brazilië.

Eén van de bijzondere kenmerken van de Braziliaanse kapitaalmarkt is dat het niet is toegestaan dat valuta het land verlaat, mits er een persoon fysiek aanwezig is om de omzetting naar de euro te kunnen uitvoeren. Met de lokale uitbreiding van Ebury beschikken Nederlandse MKB’ers vanaf nu over meer mogelijkheden om fondsen uit Brazilië eenvoudig te verzenden en te repatriëren. Ook biedt het ondernemers meer bescherming tegen wisselkoersschommelingen en de eventuele gevolgen van de bureaucratie.

Lokale deskundigheid

De medewerkers van het Braziliaanse kantoor beschikken over lokale en deskundige kennis van de Latijns-Amerikaanse markt. Door de specifieke operationele en fiscale kenmerken van valutatransacties in het land is het van groot belang dat bedrijven kunnen rekenen op ondersteuning van een ervaren FX-team.

Dirk Croonen, Head of FX-Dealing bij Ebury: “De vraag naar onze internationale diensten neemt ook voor andere Latijns-Amerikaanse landen enorm toe. Wij merken dat veel MKB’ers het ingewikkeld vinden om internationale betalingen te doen in een complexe markt zoals Brazilië. Nu we ons hier succesvol hebben weten te vestigen biedt dit perspectief voor eventuele uitbreidingen naar de andere omringende regio’s en landen, zodat we nog meer bedrijven van dienst kunnen zijn. Ik kijk uit naar wat de toekomst ons brengt.”

DEEL