Ebury kondigt met trots aan dat het nu de Official Fintech Partner van PSV is! ⚽

Santander voltooit €400 miljoen investering in Ebury

  • Terug naar alle blogs
  • Ebury in het nieuws
    Ebury Updates
    Persberichten
    Product Updates
    Speciale rapporten
    Trade Finance
    Valuta-updates
    Video's
  • Latest

30 april 2020

Auteur
Sophie Scheltema

De investering van €400 (£350) miljoen van Santander in Ebury is voltooid na goedkeuringen van de toezichthouders.

E
bury zal onafhankelijk blijven opereren en haar ondernemende karakter in stand houden terwijl ze profiteert van de ondersteuning van één van ’s werelds grootste financiële instellingen. De samenwerkinggeeft Ebury toegang tot het grote internationale netwerk van Santander en betekent dat het bedrijf deuitbreiding naar markten zoals Latijns-Amerika versneld kan inzetten.
Ebury kijkt met veel enthousiasme naar de kansen die deze investering biedt voor de toekomst. Naast de hoogwaardige producten en klantervaring die Ebury de afgelopen tien jaar heeft opgebouwd, zullen klanten ook voordelen zien van deze samenwerking, onder andere in een vergoot productaanbod

Lees de volledige aankondiging van Santander hieronder:

Banco Santander kondigde vandaag de voltooiing aan van de aankoop van een belang van 50,1% in Ebury, een van de grootsteinternationale betalings-, FX- en internationale cashmanagementplatforms voor het MKB, na goedkeuringen te hebben verkregen van de relevante toezichthouders. Deze transactie werd aangekondigd in november 2019 en maakt deel uit van de digitale strategie van de bank en biedt de nodige financiële diensten voor hun internationale expansie.

Ebury opereert in 20 landen heeft de afgelopen drie jaar een omzetverhoging van gemiddeld 50% per jaar behaald. Met de steun van Santander, zal het bedrijf zijn activiteiten kunnen uitbreiden naar andere markten waaronder Latijns-Amerika en Azië. Ebury heeft zijn hoofdkantoor in Londen, van waaruit het een uniek wereldwijd distributieplatform exploiteert, ondersteund door een op data-gedreven bedrijfsmodel dat innovatieve producten en hoogwaardige klantervaringen biedt.
Santander investeerde c. 350 miljoen pond (ongeveer 400 miljoen euro) in Ebury. Van dit bedrag wordt £70 miljoen gebruikt om de middelen van Ebury te versterken ter ondersteuning van de internationale expansie. De samenwerkinggeeft Ebury toegang tot het internationale netwerk van Santander. De bank ondersteunt wereldwijd al meer dan vier miljoen MKB-bedrijven, waarvan meer dan 200.000 internationaal opereren. De bank kan ook ondersteuning bieden aan het bestaande klantenbestand van Ebury en overeenkomsten met financiële en andere industriële partners.

Sergio Rial, voorzitter van Santander Brazilië en voorzitter van Ebury, zei: investering in Ebury is een belangrijke strategische mijlpaal voor de bank, waardoor we onze capaciteiten in een groeimarkt kunnen vergroten. Deze nieuwe acquisitie geeft ons de mogelijkheden om de activiteiten van ‘Global Trade Services’ verder uit te breiden met een nieuw platform van wereldklasse waarmee we de komende jaren een aanzienlijk investeringsrendement verwachten.”

Juan Lobato en Salvador Garcia, medeoprichters van Ebury, legden uit:
“In iets meer dan tien jaar is Ebury uitgegroeid van een klein fintech-bedrijf tot een bedrijf met meer dan 1.000 medewerkers. Dankzij de steun van Santander kunnen we nu onze internationale expansie uitbreiden en nieuwe markten te betreden.”

Via ‘Global Trade Services’ ondersteunt Santander de toegang tot internationale markten voor het MKB door middel van handelsfinanciering, supply chain, betalingen en valutatransacties, met snelle en efficiënte diensten. Met een inkomstenpool van ongeveer $200 miljard is het doel van het wereldwijde platform van de bank om marktleider te worden op het gebied van internationale handel voor het MKB in Europa en Latijns-Amerika, en het is van plan op middellange termijn uit te breiden naar 20 markten.

Ebury bedient meer dan 43.000 actieve bedrijven en opereert in meer dan 130 valuta’s, volgens afsluitingsgegevens voor 2019. De inkomsten van Ebury groeiden in de afgelopen gerapporteerde periode met meer dan 60 % en verwachten een groei van 60% te realiseren voor het lopende fiscale jaar dat eindigt in April 2020.

DEEL