Naast factoring ook inkoopfacturen voorfinancieren – hoe werkt dit?

 • Terug naar alle blogs
 • Ebury in het nieuws
  Ebury Updates
  Persberichten
  Product Updates
  Speciale rapporten
  Trade Finance
  Valuta-updates
  Video's
 • Latest

8 February 2019

Auteur
Sonny Berghuis

Senior Trade Finance Specialist

M
et het verder terugtrekken van banken uit het MKB en groot-MKB segment worden alternatieve financieringsbronnen een steeds belangrijkere vorm van financiering. Inmiddels zien we steeds vaker dat deze alternatieve financieringsbronnen worden gecombineerd. Zodoende wordt ook de inkoopfinanciering van Ebury steeds meer gebruikt in combinatie met factoring.

Factoring in het kort


Factoring heeft de afgelopen jaren een groei doorgemaakt binnen het Nederlandse MKB. Middels factoring hoeven bedrijven niet meer te wachten op het geld van hun debiteur, maar wordt dit voorgeschoten door een factoringmaatschappij. Hierdoor hebben bedrijven direct meer werkkapitaal beschikbaar.

Ebury Trade Finance in het kort


De inkoopfinanciering van Ebury staat gedurende het jaar kosteloos beschikbaar voor momenten dat er (onverwachts) meer werkkapitaal nodig is om een inkoop voor te financieren. Ebury betaalt de inkoopfactuur aan de leverancier en geeft het bedrijf vervolgens 5 maanden de tijd om terug te betalen, inclusief rente op basis van het aantal verstreken dagen. Ebury Trade Finance wordt o.a. gebruikt om seizoenspieken op te vangen, inkoopkorting te innen bij de leverancier, of simpelweg om meer inkopen te kunnen doen en dus te kunnen groeien.

Combinatie Factoring & Trade Finance


Waar factoring zich richt op het geld dat vast zit bij de debiteuren, richt Ebury zich juist op het benodigde werkkapitaal om crediteuren voor te financieren. Doordat Ebury geen onderpand vraagt, kan het goed gecombineerd worden met factoring. Daarnaast is het kosteloos om aan te houden en als er een tijd geen gebruik van wordt gemaakt, zullen er dus ook geen kosten in rekening worden gebracht. Ondertussen loopt de factoring gewoon door als gewoonlijk.

Ebury werkt regelmatig samen met diverse factoringmaatschappijen, waaronder abcfinance, Factuur Voldaan en Togather Finance om in de volledige werkkapitaalbehoefte te voorzien van een klant.

Een combinatie van factoring & Ebury Trade Finance zorgt ervoor dat er altijd genoeg werkkapitaal beschikbaar is om verder te groeien.

Meer weten over de mogelijkheden van factoring of Ebury Trade Finance?

Neem dan contact op:

Mail: sonny.berghuis@ebury.com.

Telefoon: 31 (0)20 708 0037

DEEL