Ebury kondigt met trots aan dat het nu de Official Fintech Partner van PSV is! ⚽

LoopingOne ontvangt strategische investering van Ebury ter waarde van €800.000

( 3 min. )

 • Terug naar alle blogs
 • Ebury in het nieuws
  Ebury Updates
  Persberichten
  Product Updates
  Speciale rapporten
  Trade Finance
  Valuta-updates
  Video's
 • Latest

9 juni 2022

Auteur
Sophie Scheltema

Marketing Executive Benelux

De twee bedrijven gaan een samenwerking aan

 • Ebury neemt een belang in LoopingOne om de bouw van het platform en het aanvraagproces voor EMI-licentie te versnellen

 • De twee bedrijven bundelen hun middelen en expertise om synergie te creëren

AmsterdamLoopingOne, het meest flexibele know your customer (KYC)- en betalingsplatform voor online marktplaatsen en internetplatformen, heeft zijn eerste seed-investeringsronde voltooid. Het kreeg een kapitaalinjectie van Ebury, een van ‘s werelds grootste fintech-bedrijven. De oplossingen van Ebury vereenvoudigen internationale handelsactiviteiten.

De financiering ter waarde van €800.000 heeft als doel om het platform van LoopingOne verder te ontwikkelen. Daarnaast wordt het startsein gegeven voor de aanvraag van de Electronic Money Institution (EMI) vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) om als elektronische geldinstelling op te treden. Dankzij een integratie met de oplossingen van Ebury kan LoopingOne van begin af aan multi-valuta diensten aan online marktplaatsen aanbieden.

De twee bedrijven zijn daarnaast een samenwerking aangegaan om elkaars diensten en knowhow te bundelen om nieuwe oplossingen te ontwikkelen en hun zakelijke activiteiten uit te breiden.

Ebury beschikt over twintig vestigingen wereldwijd. Het levert oplossingen voor internationale betalingen aan bedrijven die op internationaal niveau handel drijven. Het is een ideale partner voor LoopingOne dat eveneens wereldwijde ambities koestert”, zegt Freek Dix, medeoprichter van LoopingOne. “Ebury beschikt van oudsher over een sterke positie onder kleine en middelgrote bedrijven die op wereldwijde schaal goederen importeren en exporteren. Het team en het platform van LoopingOne kan Ebury helpen met het uitbreiden van zijn aanwezigheid in de e-commercesector.

Vanuit strategisch oogpunt willen we een sterkere focus hanteren op e-commercebedrijven in alle delen van de wereld”, zegt Fernando Pierri, de CCO van Ebury. “De B2B-stromen vinden momenteel plaats via online marktplaatsen en in de toekomst zal dat nog veel meer het geval zijn. Daarom is onze samenwerking met LoopingOne een belangrijke strategische stap voor ons. We hebben het hier over een markt met een driecijferige groei.

LoopingOne werd vorig jaar opgericht door Bob Voermans, Mark van der Sluis en Freek Dix, drie veteranen met jarenlange ervaring. Ze deden deze ervaring op bij fintech en e-commercebedrijven als Ingenico, PayU en G2A. Voordat zij LoopingOne

oprichtten, stelden zij een team van betalingsspecialisten samen die merchants in alle delen van de wereld helpen met het optimaliseren van hun strategie rondom betalingen. Daarmee ervaarden ze uit eerste hand de uitdagingen waarmee online marktplaatsen worden geconfronteerd qua regelgeving, KYC-processen en gebondenheid aan specifieke payment providers.

Medeoprichter van LoopingOne, Bob Voermans: “LoopingOne helpt online marktplaatsen om een einde te maken aan hun afhankelijkheid van betalingspartners voor hun dagelijkse bedrijfsvoering. Wij bieden hen de mogelijkheid om te kiezen voor verschillende KYC- en betalingspartners die op hun specifieke behoeften aansluiten.

De teams van LoopingOne en Ebury nemen deel aan de fintech-vakbeurs Money20/20 in Amsterdam van 7 tot en met 9 juni 2022 om partners, klanten en toekomstige investeerders te ontmoeten.

 

DEEL