Altijd binnen 20 min. op de hoogte van het laatste financiële nieuws - luister hier naar FX Talk.

Santander investeert £350 miljoen (~€400m) in Fintech Ebury

 • Terug naar alle blogs
 • Ebury in het nieuws
  Ebury Updates
  Persberichten
  Product Updates
  Speciale rapporten
  Trade Finance
  Valuta-updates
  Video's
 • Latest

4 november 2019

Auteur
Sophie Scheltema

Santander investeert £350 miljoen (~€400m) in Fintech Ebury, financieel dienstverlener voor internationale organisaties met sterke MKB-focus

Deze investering zal Ebury’s internationale groei versnellen door het aantal landen waar Ebury actief is uit te breiden, van de huidige 19 landen naar nieuwe markten in Latijns-Amerika en Azië. Deze samenwerking versterkt Santander’s positie als de bank voor het internationaal opererende MKB.

Madrid, 4 November 2019 – PERSBERICHT


Banco Santander kondigt vandaag een strategische investering van £350 miljoen (~€400) in Ebury. Ebury is een internationaal Fintech bedrijf met een brede financiële dienstverlening voor internationale organisaties, en heeft met name een grote toegevoegde waarde voor het MKB. Deze investering sluit aan op Santander’s Digitale Strategie en zal Santander’s Global Trade Services aanbod versterken en de positie als de bank voor het internationaal opererende MKB verder consolideren.

Ebury heeft haar hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk, opereert in 19 landen en heeft toegang tot 140 verschillende valuta’s. De afgelopen 3 jaren is een consistente omzetgroei neergezet van 40% per jaar. Ebury is een Fintech met een uniek datagedreven wereldwijd distributieplatform en biedt excellente dienstverlening en producten. Dit partnership staat Ebury toe haar aanbod te versterken met hulp van een vooraanstaande financiële instelling. Santander ondersteunt meer dan vier miljoen Midden en Kleinbedrijven wereldwijd, van welke er 170.000 internationaal opereren.
Santander zal voor 50.1% eigenaar worden van Ebury voor £350 miljoen (~€400m). Hiervan zal £70m (~€80m) geïnvesteerd worden als nieuw primair eigen vermogen. Op die manier kan Ebury uitbreiden in nieuwe markten zoals Latijns-Amerika en Azië. De bank verwacht een rendement op geïnvesteerd vermogen (return on invested capital) van ~25% op de middellange termijn. Ebury’s huidige investeerders, waaronder de oprichters en het management, zullen herinvesteren in de transactie. Het huidige managementteam zal Ebury’s groei blijven leiden.

Ana Botín, Group Executive Chairman van Banco Santander: “Het MKB-segment is de motor van de wereldwijde groei. Het MKB genereert 60% van de werkgelegenheid en tot 40% van het BBP in opkomende economieën. Ze opereren steeds meer internationaal en Santander is de best gepositioneerde bank om hen toegang te verschaffen tot internationale handelsfinanciering. Door het partnership met Ebury kan Santander producten en diensten aan het MKB bieden, die daarvoor alleen beschikbaar waren voor grote ondernemingen.

Juan Lobato en Salvador García, oprichters van Ebury: “De combinatie van een grote internationale bank met een snel opererende fintech betekent dat wij onze klanten het beste van beide kunnen bieden. Santander profiteert van onze technologie en hoogstaande dienstverlening. Ebury heeft op zijn beurt een partner die één van werelds meest gerenommeerde financiële instellingen is. Dit zijn spannende tijden voor Ebury. We hebben net onze eerst acquisitie (Frontierpay) afgerond en met het kapitaal van Santander en onze bestaande investeerders kunnen we verder investeren in nieuwe manieren om het internationale MKB te ondersteunen. Dit terwijl we blijven vasthouden aan onze ondernemende cultuur.”

Ebury is een Fintech met een uitgebreid aanbod in valuta en internationaal betalingsverkeer. Ze combineert competitieve prijzen met een uitstekende dienstverlening en flexibele producten. Ebury heeft een brede klantenbasis die bestaat uit MKB, grootbedrijf, banken, en andere financiële instellingen. Ebury, met 900 werknemers, 22 kantoren in 19 landen, beschikt over een vooruitstrevend technologisch platform en een unieke cultuur gedragen door Ebury’s stichters. Het bedrijf heeft sinds oprichting in 2009 $134 miljoen aan kapitaal opgehaald. In 2018 voerde Ebury £16.7 miljard aan betalingen uit voor 43,000 klanten.

Ebury zal kunnen bouwen op Santander’s aanbod, merk en bank correspondentennetwerk om nieuwe partnerships op te zetten. Santander zal profiteren van de groeimogelijkheden in internationale transacties.

Sergio Rial, CEO van Santander Brazilië en executive sponsor van Santander’s Global Trade Service business, wordt de nieuwe voorzitter van Ebury’s Raad van Bestuur. Hij zal nauw samenwerken met het bestaande Ebury team onder leiding van Juan Lobato en Salvador García. Ebury zal onafhankelijk blijven opereren, ondersteund door Santander. Santander heeft een uitgebreide ervaring in het verder ontwikkelen van bedrijven waarin het investeert.

DEEL