G10-valuta behouden nauwe bandbreedtes tijdens matige paasperiode

 • Terug naar alle blogs
 • Ebury in het nieuws
  Ebury in het nieuws|Over Ebury
  Ebury in het nieuws|Trade Finance
  Ebury in het nieuws|Video's
  Ebury Updates
  Ebury Updates|Over Ebury
  Over Ebury
  Over Ebury|Press
  Over Ebury|Speciale Rapporten
  Over Ebury|Video's
  Persberichten
  Speciale rapporten
  Trade Finance
  Valuta-updates
  Valuta-updates|Video's
  Video’s
 • Latest

23 April 2019

Auteur
Enrique Díaz-Álvarez

Chief Risk Officer at Ebury. Committed to mitigating FX risk through tailored strategies, detailed market insight, and FXFC forecasting for Bloomberg.

De week van Pasen is normaal gesproken een van de slechtste weken van het jaar voor valutamarkten en de afgelopen week was hierop geen uitzondering.

G
10-valuta bleven binnen 0,5% van elkaar, met uitzondering van de Nieuw-Zeelandse Dollar, doordat de kwartaalinflatie lager uitviel dan verwacht en vanwege de steeds grotere overtuiging op de markt dat het rentepercentage bij de volgende wijziging zal worden verlaagd. Buiten de G10 presteren ook de valuta van de grote opkomende markten iets slechter, maar niet heel zorgwekkend.

Voor volgende week wordt een langzaam herstel verwacht na de feestdagen, met slechts enkele belangrijke publicaties. Het Amerikaanse groeirapport voor het eerste kwartaal wordt aanstaande vrijdag gepubliceerd, wat het belangrijkste punt is voor de FX-markten, naast eventueel brexit-nieuws dat kan voortkomen uit het feit dat het Britse parlement opnieuw politiek actief is.

GBP

Dat de definitieve beslissing over de brexit naar de toekomst is verplaatst, geeft ons de ruimte om weer eens een blik te werpen op de economische basis van Groot-Brittannië. Het nieuws bevestigde vorige week dat het VK ongeveer gelijk presteert met de meeste ontwikkelde markten. Op de gezonde arbeidsmarkt worden banen gecreëerd en aanzienlijke loonsverhogingen gegenereerd, maar de vertaalslag naar inflatiedruk is nog niet gemaakt. De kerninflatiegegevens staan nog gelijk met of onder de doelstellingen van de centrale bank. Dit zorgt er in combinatie met de onzekerheid over de brexit voor dat de Bank of England de aankomende maanden waarschijnlijk zal uitzitten, zoals veel G10-genoten. Toch blijft het pond naar de meeste maatstaven goedkoop en blijft het vooruitzicht voor de komende kwartalen positief.

EUR

De PMI-cijfers voor zakelijke activiteiten die vorige week zijn gepubliceerd, waren lichtelijk teleurstellend. De cijfers zijn licht teruggelopen, ondanks het feit dat de samengestelde index groei blijft laten zien. De rebound in fabrieksactiviteit in China heeft nog niet geresulteerd in een significante toename van productie in de eurozone. De gemeenschappelijke munt wist dit te trotseren en eindigde de week ongeveer op hetzelfde niveau als voor de matige paasweek.

USD

We hebben afgelopen week wisselende berichten ontvangen over de economie van de VS. De retail sales waren in maart ver boven verwachting, maar de cijfers voor de huizenmarkt waren teleurstellend. De recentelijke verlaging van rentepercentages, nadat de Federal Reserve had aangegeven de rentepercentages niet meer te verhogen, zou de huizensector op de middellange termijn moeten ondersteunen, dus maken we ons niet al te veel zorgen. Het vervoegde rapport over het eerste kwartaal dat op vrijdag wordt gepubliceerd zal een maatstaaf vormen om onze bescheiden positieve verwachtingen te evalueren.

DEEL