Column Enrique Diaz in De Financiële Telegraaf - 8 december

Enrique Díaz-Álvarez08/dec/2014Ebury in het nieuws

Deze keer blikt Enrique vooruit op het tweede LTRO-aanbod van de ECB aanstaande donderdag. Daarmee kunnen banken in de eurozone rechtstreeks van de ECB lenen tegen een rente van bijna 0%. Ze kunnen de leningen op elk gewenst moment aflossen, uiterlijk 2018. Voorwaarde is dat ze hun balansen oprekken door nieuwe leningen te verstrekken. De eerste ronde viel teleurstellend uit, toen werd slechts 82 miljard euro opgenomen door de banken. Maar er is een reden om aan te nemen dat de nieuwe ronde donderdag wel succesvol zal zijn. De stresstesten van de ECB liggen achter ons en dat haalt een belangrijke onzekerheid weg die in september over de banken hing.

Lees meer in De Financiële Telegraaf

Printen

Geschreven door Enrique Díaz-Álvarez

Chief Risk Officer at Ebury. Committed to mitigating FX risk through tailored strategies, detailed market insight, and FXFC forecasting for Bloomberg.