Hoe dekt u Valutarisico af?

( )

Wat gebeurt er met het pond wanneer de brexit plaatsvindt? Welke impact heeft de handelsoorlog tussen de VS en China op de wereldwijde valutamarkt? Dit zijn grote kwesties waar u geen controle over heeft, maar mogelijk grote impact hebben op uw bedrijfsresultaten.

H
et feit dat u geen controle heeft over wisselkoersschommelingen, hoeft niet te betekenen dat u het daarbij moet laten. Met de hulp van bedrijven als Ebury kunt u wisselkoersen vastzetten en op die manier uw valutarisico afdekken.

Een voorbeeld:

U weet dat u over een half jaar veel van uw voorraad gaat verkopen in het Verenigd Koninkrijk. U heeft de huidige wisselkoers bekeken en hierop uw marges berekend. Echter, wanneer uw goederen geleverd zijn en u de betaling van uw afnemer(s) ontvangen heeft is het pond nog verder gezakt dan u had berekend. Hierdoor houdt u weinig of zelfs geen marge meer over aan uw verkochte producten.

Wat kunt u doen?

Zekerheid over de beweging van de koers is er nooit. Echter, door middel van bijvoorbeeld een valutatermijncontract bent u er wel zeker van dat u geen verlies lijdt op de wisselkoers. De keuzen tussen eventueel geld besparen of met zekerheid niet meer uitgeven is voor veel ondernemers snel gemaakt. Wanneer u niet zeker weet wanneer u exact een betaling doet of ontvangt, kunt u ook kiezen voor een ‘Open Window Forward’, wat u meer flexibiliteit biedt.

Wat kunt u vandaag nog doen?

Om snel en efficiënt van start te gaan kunt u het beste contact opnemen met een van Ebury’s valutaspecialisten. Wij kunnen over het algemeen betere koersen afgeven dan banken en samen met u een persoonlijke strategie bepalen. Wij helpen u graag!

Mobiele versie afsluiten