Onze afgelopen webinar gemist? "What to expect from the 2021 FX market?" Kijk het hier terug.

Cobase en Ebury werken samen voor FX-diensten

( Leestijd: 5 min. )

 • Terug naar alle blogs
 • Ebury in het nieuws
  Ebury Updates
  Persberichten
  Product Updates
  Speciale rapporten
  Trade Finance
  Valuta-updates
  Video's
 • Latest

1 December 2020

Auteur
Sophie Scheltema

Marketing Executive Benelux

De toonaangevende Europese fintechs Cobase en Ebury kondigen vandaag een samenwerking aan die de FX-diensten van Ebury openstelt ophet Cobase multi-bankingplatform.

C
obase, een innovatieve leider in cloud-based multibancaire oplossingen voor bedrijven, zal zijn corporate treasury-klanten FX diensten aanbieden van Ebury. Ebury, een toonaangevende FinTech ondersteund door Santander Bank, is gespecialiseerd in internationale betalingen en valutarisicomanagement.
De samenwerking volgt na de lancering van de nieuwe Liquidity Forecasting- en FX Exposure Management-modules van Cobase, waarmee corporate treasuries hun cashposities kunnen optimaliseren of hun valutarisico automatisch kunnen afdekken.

Het toevoegen van de diensten van Ebury aan het Cobase-platform geeft klanten bredere toegang tot kosteneffectieve FX-diensten, daarnaast kunnen Cobase-gebruikers concurrerende FX-transacties boeken via Ebury zonder dat ze toegang tot een ander systeem nodig te hebben.
Gebruikers zullen ook in staat zijn om de real-time status van transacties en rapportages te ontvangen om het reconciliatieproces binnen Cobase te automatiseren, dit is volledig geïntegreerd met de Cobase Cash Management en Treasury Management modules.

De samenwerking tussen Cobase en Ebury weerspiegelt een groeiend Europees ecosysteem waar fintechs samenwerken om bedrijven efficiëntere financiele dienstverleningte bieden.

Juan Lobato, mede-oprichter en CEO van Ebury, zei: “Wij geloven dat bedrijven van elke omvang in toenemende mate gebruik zullen maken van platforms zoals Cobase, om toegang te krijgen tot financiële diensten en om hun treasury-functies te beheren. Door de concurrerende FX-diensten van Ebury met de diensten van Cobase te combineren, wordt het voor bedrijven gemakkelijker om toegang te krijgen tot meer geautomatiseerde FX-diensten zonder aanvullende integraties.

Joost Kevelam, Head of Financial Markets & Risk Solutions bij Cobase: “Ons doel is om multi-banking eenvoudig te maken. Door Ebury als FX-liquiditeitsverschaffer toe te voegen aan onze FX Exposure Management-module, bieden we onze zakelijke klanten meer opties om hun internationale activiteiten te optimaliseren.

👉 Bekijk hier onze diensten voor het afdekken van valutarisico

Over Cobase
Cobase is een fintech-bedrijf uit Amsterdam. Het Cobase-platform maakt het voor de zakelijke markt efficiënter om met meerdere banken en bankrekeningen te werken. Het platform regelt een directe verbindingen met banken, maakt gebruik van Open Banking API’s of bestaande netwerken zoals SWIFT om betalingen en rekeninginformatie te routeren. Naast bankconnectiviteit zijn de belangrijkste kenmerken een centrale ‘Payment Hub’ en verschillende modules voor Cash Management en Treasury Management. Cobase heeft een vergunning als PSD2-betaaldienstverlener en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank.

Over Ebury
Ebury is een financieel dienstverlener, gespecialiseerd in internationale betalingen en financiering. Ebury, opgericht in 2009 in Londen, is een van de grootste en best gefinancierde fintech-bedrijven in het Verenigd Koningkrijk en Europa. Juan Lobato, een techondernemer, en Salvador García, een expert in financiële dienstverlening, hebben Ebury opgericht om het voor bedrijven gemakkelijker te maken om internationaal te groeien.
Ebury heeft momenteel circa 1.100 medewerkers in dienst in 25 kantoren in 20 landen en bedient meer dan 49.000 bedrijven wereldwijd. Wat begon in het Verenigd Koningkrijk is nu een wereldwijd bedrijf met vestigingen in verschillende Europese landen, het Midden-Oosten, Hong Kong, Australië, Canada en Singapore. Ebury-investeerders zijn onder meer Banco Santander, 83North (investeerders in iZettle, Celonis, JustEat) en Vitruvian Partners (investeerders in Farfetch, Skyscanner, Darktrace en Marqet).

DEEL