3 tips om (extra) financiering te krijgen – en tegelijkertijd een beter bedrijf te worden.

 • Terug naar alle blogs
 • Ebury in het nieuws
  Ebury Updates
  Persberichten
  Product Updates
  Speciale rapporten
  Trade Finance
  Valuta-updates
  Video's
 • Latest

18 October 2019

Auteur
Sophie Scheltema

Veel ondernemers komen bij Ebury terecht voor extra handelsfinanciering. Middels deze financiering komt er exrta werkkapitaal vrij, waarmee zij hun handel kunnen voorfinancieren. Voordat wij die financiering kunnen geven doen wij een kredietcheck om zo te bepalen of de onderneming in staat zal zijn de lening terug te betalen.

E
en veel voorkomende vraag van ondernemers is daarom waar er op gelet wordt bij onze interne kredietcheck. Een van onze ervaren risico analisten, David Wortman, geeft hier drie tips om makkelijker (extra) financiering te krijgen – en tegelijkertijd een beter bedrijf te worden.

1. Geld voor privégebruik

Wij zien dat veel ondernemers bedrijfsgelden gebruiken voor privégebruik. Bijvoorbeeld om een verbouwing te financieren of om etentjes met bevriende ondernemers te betalen. Hier kunnen fiscale voordelen aan zitten. Bedenk echter dat dit voor de onderneming (en voor externe financierders) betekent dat er vermogen uit het bedrijf is gehaald. Dit heeft negatieve invloed op de solvabiliteit van het bedrijf.

2. Goed voorraadbeheer

Veel ondernemingen verkopen uit voorraad. Hierdoor kunnen klanten zo snel mogelijk de goederen ontvangen die zij gekocht hebben. Een “nee” verkopen gaat vaak tegen de natuur van een ondernemer in. Te veel voorraad is ook niet goed – dit drukt het werkkapitaal en drukt je liquide middelen. Schrijf daarom de voorraad af die je denkt niet meer te verkopen. Zo ontstaat er een realistisch beeld voor jezelf en de financierder.

3. Goed debiteurenmanagement

In een ideale wereld word je als verkoper direct betaald op het moment dat je iets verkoopt. In praktijk komt het echter vaak voor dat er een betalingstermijn wordt afgesproken. Ervoor zorgen dat klanten op tijd betalen geeft extra ruimte in de liquide middelen. Strak debiteurenbeheer zorgt voor een goed en gezond bedrijf. Dit klinkt als een open deur, maar de waarde hiervan wordt door ondernemers vaak onderschat.

*Bonustip*

Tot slot, misschien wel het belangrijkste: wees eerlijk en open over je onderneming naar jezelf en de financierder.

Wilt u weten of uw bedrijf in aanmerking komt voor Ebury’s Handelsfinanciering? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten.

DEEL