Ebury kondigt met trots aan dat het nu de Official Fintech Partner van PSV is! ⚽

Hoe dekt u Valutarisico af?

  • Terug naar alle blogs
  • Ebury in het nieuws
    Ebury Updates
    Persberichten
    Product Updates
    Speciale rapporten
    Trade Finance
    Valuta-updates
    Video's
  • Latest

4 september 2019

Auteur
Sophie Scheltema

Wat gebeurt er met het pond wanneer de brexit plaatsvindt? Welke impact heeft de handelsoorlog tussen de VS en China op de wereldwijde valutamarkt? Dit zijn grote kwesties waar u geen controle over heeft, maar mogelijk grote impact hebben op uw bedrijfsresultaten.

H
et feit dat u geen controle heeft over wisselkoersschommelingen, hoeft niet te betekenen dat u het daarbij moet laten. Met de hulp van bedrijven als Ebury kunt u wisselkoersen vastzetten en op die manier uw valutarisico afdekken.

Een voorbeeld:

U weet dat u over een half jaar veel van uw voorraad gaat verkopen in het Verenigd Koninkrijk. U heeft de huidige wisselkoers bekeken en hierop uw marges berekend. Echter, wanneer uw goederen geleverd zijn en u de betaling van uw afnemer(s) ontvangen heeft is het pond nog verder gezakt dan u had berekend. Hierdoor houdt u weinig of zelfs geen marge meer over aan uw verkochte producten.

Wat kunt u doen?

Zekerheid over de beweging van de koers is er nooit. Echter, door middel van bijvoorbeeld een valutatermijncontract bent u er wel zeker van dat u geen verlies lijdt op de wisselkoers. De keuzen tussen eventueel geld besparen of met zekerheid niet meer uitgeven is voor veel ondernemers snel gemaakt. Wanneer u niet zeker weet wanneer u exact een betaling doet of ontvangt, kunt u ook kiezen voor een ‘Open Window Forward’, wat u meer flexibiliteit biedt.

Wat kunt u vandaag nog doen?

Om snel en efficiënt van start te gaan kunt u het beste contact opnemen met een van Ebury’s valutaspecialisten. Wij kunnen over het algemeen betere koersen afgeven dan banken en samen met u een persoonlijke strategie bepalen. Wij helpen u graag!

DEEL