Interview met Kees Veerman, Valutaspecialist bij Ebury in Amsterdam

Hidde Rupp30/apr/2015Valuta-updates

Deze keer praten we met Kees Veerman die er vanaf het begin bij was. Verandering en groei zijn bij Ebury Nederland dagelijkse kost. Initiatief en ambitie zijn dus een vereiste. Hoe gaat het er dagelijks aan toe in het Amsterdamse kantoor van nieuwkomer Ebury?

Wanneer ben je bij Ebury begonnen en wat was je eerste functie?

Kees VeermanIn januari 2014 ben ik begonnen bij Ebury als een van de eerste Business Developers. Ik ben gestart in ons hoofdkantoor in London en vanuit deze locatie hebben wij de Nederlandse markt benaderd. Na de introductie en een kennismaking met de andere teams, werd het Nederlandse team van valutabrokers gevormd. Samen doorliepen we een uitgebreide training en na twee weken begonnen we met het benaderen van de Nederlandse bedrijven. Vóór het einde van de maand was mijn eerste relatie een feit.

Hoe is je werk sindsdien veranderd?

In augustus 2014 behaalde ik, na het aanbrengen van een groot aantal nieuwe relaties, mijn eerste promotie. Kort daarna volgde een tweede promotie, kreeg ik meer verantwoordelijkheid en werd mij gevraagd om de nieuwe collega’s te trainen. Ook werd ik op basis van mijn ervaring, kennis en prestaties manager van een team van 4 Business Developers.

Wat voor advies zou je iemand geven die vandaag bij Ebury begint?

Grijp iedere kans aan om iets nieuws te leren. De geïnvesteerde tijd en je doorzettingsvermogen werpen vanzelf hun vruchten af. Ebury is een organisatie die zich snel ontwikkelt, dus sta open voor veranderingen, want daar krijg je bijna dagelijks mee te maken.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Onze oplossingen zijn nog vrij nieuw in Nederland en er zijn dus veel organisaties die we met onze diensten kunnen helpen. Het is een uitdaging om een team te leiden en ik merk dat mijn eigen prestaties daardoor positief beïnvloed worden. Mijn huidige verantwoordelijkheden zijn erg breed en behalve de afwisseling die het oplevert, leer ik daardoor ook meer op verschillende vakgebieden.

Hoe zou je Ebury in 1 zin omschrijven?

Ebury is uitdagend en vernieuwend en voor wie goed presteert zijn de mogelijkheden onbegrensd.

Wat moet je in huis hebben om hier succesvol te zijn?

Interesse in financiële markten, doorzettingsvermogen en initiatief.

Wat zijn de belangrijkste dingen die je hier hebt geleerd?

Kennis van de markt is een belangrijke factor in de klantrelatie. In een volatiele markt moet je het nieuws dus goed bijhouden. Door de snelle veranderingen binnen Ebury blijf je jezelf ook constant ontwikkelen.

Wat gebeurt er momenteel in jouw team en wat staat er te gebeuren?

Veel. Gaandeweg krijg ik steeds meer verantwoordelijkheden en breiden de werkzaamheden zich verder uit. Zo ben ik ook betrokken bij het opbouwen van het merk Ebury in Nederland. Ik doe bijvoorbeeld casestudy’s met mijn relaties, ik presenteer in wekelijkse video’s het valutanieuws en ik vertegenwoordig Ebury op zowel nationale als internationale beurzen.

Als vernieuwende aanbieder van financiële diensten voor internationale organisaties maakt Ebury een snelle groei door. Door het openen van nieuwe kantoren, het uitbreiden van het dienstenpakket en het investeren in zelf ontwikkelde technologie zijn we constant op zoek naar nieuw talent.

Houd onze carrièrepagina in de gaten voor de laatste vacatures.

Lees ook: Interview met Zafeer Ahmed, Senior Dealer bij Ebury in Amsterdam

Printen

Geschreven door Hidde Rupp

Nederlandse Marketing Executive met een achtergrond in internationale handel, buitenlandse talen en interculturele communicatie.