Renminbi (RMB) betalingen

Betaal uw Chinese leveranciers direct in RMB

RMB Afdekken

Door middel van termijncontracten is het mogelijk om RMB koersen tot 5 jaar vast te leggen en zo uw valutarisico’s te beperken.

China specialist

U kunt een China specialist tot uw beschikking krijgen die vloeiend is in Mandarijn om de communicatie tussen u en uw leverancier te faciliteren.

collection

Scherpe kredietvoorwaarden

Wij bieden scherpe kredietvoorwaarden om de impact op uw liquiditeit te beperken.

Waarom betalen in RMB

Betere prijsonderhandeling

Voorkom heronderhandelingen van inkoopprijzen als gevolg van valutabewegingen.

Relatiemanagement

Door in RMB te betalen heeft u beter toegang tot, en een sterkere relatie met uw leveranciers. Daarnaast kan een Chinees sprekende specialist van Ebury de communicatie tussen u en uw leverancier faciliteren, wat een positieve invloed kan hebben op de relatie met uw leverancier(s).

Kostenbesparing

Met de toename van volatiliteit in USD/RMB zien wij steeds meer Europese bedrijven overstappen naar betalingen in RMB in plaats van USD. U kunt uw kosten verlagen door direct te converteren naar RMB in plaats van EUR naar USD en vervolgens naar RMB.

Case Study

  • Case

    Een Europese importeur van meubels uit China betaalde zijn leverancier in USD en stelde de verkoopprijs vast in EUR voor de aankomende 12 maanden. De exacte betaaldata van de leverancier waren van tevoren niet bekend en konden op willekeurige momenten in het jaar plaatsvinden.

  • Uitdaging klant

    Begin 2018 versterkte de RMB versus de USD. Als gevolg hiervan verhoogde de leverancier zijn prijs in USD om te compenseren voor de koerswijziging. Een half jaar later daalde de RMB, maar werden de prijzen in USD niet verlaagd. De importeur was in de veronderstelling dat hij alleen blootgesteld was aan USD valutarisico - in werkelijkheid was hij blootgesteld aan het valutarisico van de RMB.

  • Ebury Oplossing

    Met behulp van Ebury heeft de importeur met zijn Chinese leverancier afgesproken om hem direct in RMB te betalen. De importeur heeft zijn valutarisico tussen EUR en RMB afgedekt met een termijncontract, waardoor de importeur de flexibiliteit kreeg om betalingen op willekeurige momenten te doen binnen de looptijd van het termijncontract, tegen een vast wisselkoers. Het voordeel voor de Chinese leverancier is dat hij geen valutarisico loopt en de prijzen voor een langere periode kan vastzetten.