Ebury kondigt met trots aan dat het nu de Official Fintech Partner van PSV is! ⚽

Sneller, makkelijker en goedkoper gelden internationaal ontvangen

  • Terug naar alle blogs
  • Ebury in het nieuws
    Ebury Updates
    Persberichten
    Product Updates
    Speciale rapporten
    Trade Finance
    Valuta-updates
    Video's
  • Latest

13 januari 2020

Auteur
Menne Mennes

Managing Director Benelux

Bedrijven die internationaal zakendoen hebben vaak de wens om hun klanten te laten betalen op een lokale bankrekening in de lokale munt.

N
ederlandse banken bieden maar in een zeer beperkt aantal landen de mogelijkheid voor Nederlandse bedrijven om internationaal bankrekeningen te openen. Bovendien kan dit in veel gevallen ook alleen op voorwaarde dat er lokaal een entiteit is opgezet. Vaak wordt als alternatief een vreemde valutarekening in Nederland geopend om daarop de internationale betalingen te ontvangen. Hoewel dit de internationale klant wel in staat stelt in haar eigen valuta te betalen, betekent dit dat er nog steeds kosten worden gemaakt voor het internationaal versturen van de betaling. Bovendien duurt het in veel gevallen relatief lang voordat de betaling in Nederland aankomt.

Neem bijvoorbeeld een Nederlandse exporteur van landbouwmachines naar Hong Kong. De importeur in Hong Kong betaalt het liefst in Hong Kong Dollar naar een lokale bankrekening in Hong Kong. Omdat dit sneller en goedkoper is en bovendien heeft hij dan niet te maken met een veranderende wisselkoers. Voor Nederlandse exporteurs kan het bieden van een mogelijkheid om naar een lokale rekening te betalen de relatie met klanten versterken.

Ebury biedt in 15 landen Lokale Ontvangstrekeningen aan voor Nederlandse klanten. U kunt in onder andere de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Hong Kong, Australië, Denemarken, Canada en Ierland via Ebury lokale rekening opzetten op uw bedrijfsnaam. Zodra de betalingen ontvangen worden op deze rekeningen zijn de gelden direct beschikbaar. Dit voorkomt internationale betalingskosten en intransparante wisselkoersen, bovendien zijn de gelden in de meeste gevallen dezelfde dag beschikbaar zodat u ze meteen kunt gebruiken.

Wilt u meer informatie over het gebruik van of het openen van een Lokale Ontvangstrekening? Neem dan contact op met een van onze specialisten, wij helpen u graag!

DEEL