Optimal Asia Trade: alles waar je als bedrijf mee te maken krijgt bij het zaken doen met China onder één dak
Vrijwel ieder bedrijf dat besluit om producten uit China te importeren krijgt te maken met de volgende drie uitdagingen: de sourcing, het transport en de betalingen.
T
egenwoordig zijn er verschillende specialisten die zich focussen op één van deze vraagstukken omdat er vaak veel tijd en kosten kunnen worden bespaard wanneer u dit met een gespecialiseerde partij doet. Nog efficiënter zou het zijn wanneer u voor alledrie de vraagstukken bij één contactpersoon terecht kunt. Vanuit deze gedachte hebben Ebury (internationale betalingen en financiering), de Best Buying Group (sourcing) en SMS Global Logistics (transport) de handen ineen geslagen voor een samenwerking die zorgt voor de ‘Optimal Asia Trade’.

Hoe betaal je Chinese leveranciers sneller & slimmer?


Veel bedrijven die een betaling uit moeten voeren naar China om goederen die ze importeren te betalen, maken daarbij gebruik van hun Euro rekening van de bank. Via de internetbankieren omgeving wordt een betaling ingevoerd voor het overmaken van US dollars of Chinese Renminbi’s. De bank wisselt namens het bedrijf aan de achterkant de Euro’s om voor US Dollars en stuurt deze naar de begunstigde in China. Deze werkwijze lijkt eenvoudig maar brengt een aantal nadelen met zich mee:

 • Onvoordelige koers: de koersmarge die de bank rekent voor deze transacties is fors en ligt rond de 0.80%.

 • Intransparant: de koers die u te zien krijgt bij het doen van de betaling is indicatief; het is niet transparant hoe deze tot stand komt en u krijgt op een later moment pas de definitieve koers te zien. Dat is pas het moment dat u daadwerkelijk weet hoeveel Euro’s u kwijt bent.

 • Hoge transactiekosten: de kosten voor een internationale overboeking kunnen variëren van 10 euro tot soms wel 30 euro per transactie.

 • Ebury biedt een eenvoudig alternatief. Door het openen van een Ebury account krijgt u toegang tot ons online platform. Via dit platform kunt u o.a. betalingsopdrachten geven en historische transacties raadplegen. Het aanmaken en aanhouden van het platform is kosteloos en geeft u direct toegang tot live koersen. Hierdoor weet u direct waar u aan toe bent en bespaart u kosten doordat Ebury met scherpere koersen werkt dan de bank. Daarnaast rekent Ebury voor betalingen >5.000 euro geen transactiekosten.

  Ebury kan uw bedrijf ook assisteren in het onderzoeken of uw Chinese leverancier niet liever in Chinese Renminbi’s wil worden betaald, in plaats van in US Dollars. Ook dit zou u een kostenbesparing kunnen opleveren. Meer informatie kunt u ook hier lezen.

  Wilt u meer weten over de dienstverlening van Ebury of informatie over de dienstverlening van de Best Buying Group, SMS Global Logistics en de samenwerking die heeft geleid tot ‘Optimal Asia Trade’, neem dan contact op met:

  Rowald Megens of Laurens Pol, of kijk op de Linkedin pagina.
  Printen