Vooruitzichten G10-valuta's: Update na Brexit-referendum

Enrique Díaz-Álvarez26/jul/2016Speciale Rapporten

De evolutie van de G10-valuta’s zal de komende maanden sterk afhangen van de politieke en economische gevolgen van het Brexit-referendum in juni, en de manier waarop de grootste centrale banken de financiële markten proberen te kalmeren en stabiliseren.

De ingrijpende herzieningen van onze valutavooruitzichten na het referendum weerspiegelen ons hoofdscenario voor de gevolgen ervan:

  • Het onderhandelingsproces zal waarschijnlijk lang aanslepen en lange tijd zal weinig tot niets echt veranderen.
  • Het Verenigd Koninkrijk zal uiteindelijk op de één of andere manier toegang tot de eengemaakte markt verkrijgen, in ruil voor toegevingen op andere punten.
  • Het soepele beleid van de centrale banken zal de financiële markten helpen stabiliseren op een niveau dat dicht bij het huidige ligt.
  • De investeringen in het Verenigd Koninkrijk zullen de komende twee kwartalen aanzienlijk afnemen, aangezien bestuurders wachten tot de onzekerheid een beetje wegtrekt. De import zal eveneens blijven dalen door de onzekerheid bij consumenten en het zwakkere pond.

Download het volledige G10-rapport om onze voorspellingen per valuta te zien:

Printen

Geschreven door Enrique Díaz-Álvarez

Chief Risk Officer at Ebury. Committed to mitigating FX risk through tailored strategies, detailed market insight, and FXFC forecasting for Bloomberg.