Ebury breidt aantal beschikbare valuta’s uit naar 140 + Gratis rapport opkomende landen

Hidde Rupp23/apr/2015Uncategorised

Ebury heeft het aantal valuta’s door de samenwerking met een nieuwe strategische partner uitgebreid naar 140. Tot de nieuwe valuta’s, die allemaal in de categorie ‘exotisch’ vallen, behoren de Maleisische ringgit (MYR), Marokkaanse dirham (MAD), Taiwanese dollar (TWD), Vietnamese dong (VND) en de Nepalese roepie (NPR).

Exotische valuta’s

Exotische valuta’s zijn door een beperkte vraag en weinig marktdiepte relatief illiquide. Traditionele banken zijn geneigd om hiervoor een grotere marge in de koers te verrekenen. Verder zijn er soms restricties termijntransacties in bepaalde valuta’s of verplichtingen met betrekking tot het aanhouden van rekeningen in een land.

Transacties in de lokale valuta

Betalen in de lokale valuta kan aantrekkelijk zijn, omdat leveranciers dan geen koersrisico meer loopt. De meeste leveranciers zijn bereid korting te geven aan klanten die in de lokale valuta betalen. Voor goede doelen met projecten in het buitenland betekent dit dat deze zeker zijn van hun budget en geen geld verliezen door lokale wisselkosten. Wel is een goed beheer van de hierdoor ontstane valutarisico’s belangrijk.

Onze nieuwe lijst van beschikbare valuta’s
Valutalijst

Download hier onze voorspellingen voor de 20 belangrijkste exotische valuta’s

Printen

Geschreven door Hidde Rupp

Nederlandse Marketing Executive met een achtergrond in internationale handel, buitenlandse talen en interculturele communicatie.